Hoe kijk ik F1 2022 IN SPANJE?

Volg het F1 seizoen 2022 vanuit Spanje

Wat is er allemaal veranderd?

Door de verkoop van de F1 rechten, is er nogal wat veranderd voor de Nederlandse F1 Fans. 

Hierdoor is het helaas in Spanje niet meer mogelijk om de races linear op de Nederlandse TV te volgen, afgezien van de Grand Prix van Zandvoort want die zal de komende seizoenen live op de NPO uitgezonden worden.

Via satelliet zend de Duitse RTL naast de GP van Zandvoort nog 3 extra races gratis uit, dit zijn de Grand Prix van Imola, Silverstone en Brazilië. Daarnaast zullen op Ziggo Sport wel de samenvattingen van alle grand prix worden uitgezonden.

Maar als u het hele seizoen volledig wil kunnen volgen, zit er niks anders op dan te streamen.
U kijkt dan via internet naar de race, dit gaat via een app op uw smartphone of tablet. Dit is dan weer via een Chromecast naar uw TV te casten of u kunt bijvoorbeeld via uw laptop of computer kijken. 

Welke opties zijn er om LIVE F1 te volgen?

Het streamen van F1 heeft nog wat haken en ogen, want ondanks dat we in 1 Europa wonen zijn de virtuele grenzen wel degelijk voelbaar. Zo is het praktisch onmogelijk om vanuit Spanje te registeren voor de Nederlandse F1 PRO TV app, aangezien dit in Spanje niet beschikbaar is omdat die rechten bij Movistar en DAZN liggen. We hebben deze dienst meegenomen in deze informatie voor de volledigheid, maar om hiervoor te registreren moet u zich (tijdelijk) in Nederland bevinden of bijvoorbeeld via een VPN proberen maar ook dat werkt niet altijd, dus laten wij deze app voor het moment even voor wat het is.

Momenteel is het meest complete Nederlandstalige aanbod via VIAPLAY, u krijgt toegang tot 4 streams (main, onboard, pitlane en timing) en daarnaast toegang tot films, series en andere sporten. Echter kunt u zich alleen met een Nederlandse bankrekening registreren. Daarna is het niet altijd mogelijk om de APP te downloaden op uw smartphone of tablet, aangezien de APP enkel voor NL beschikbaar is gemaakt. Voor android toestellen hebben wij de APP beschikbaar, maar voor apple (nog) niet. U kunt dan wel via de website van VIAPLAY streamen op uw laptop of computer. 

Heeft u geen Nederlandse bankrekening, dan kunt u zich registreren op DAZN. Dit is de streamingsdienst die de rechten in handen heeft voor Spanje, waardoor u in Spanje dus zonder problemen kan registreren maar dat wil ook zeggen commentaar in het Spaans. U krijgt met deze dienst wel ook toegang tot diverse andere sporten zoals de MotoGP, boxen, tennis, voetbal, etc, etc..  Als u een SmartTV heeft, is de app van DAZN vaak al beschikbaar of eenvoudig te downloaden, ook op uw smartphone of tablet moet het geen probleem zijn deze app te installeren. 

Dan hebben we als laatst nog de app van Grand Prix Radio, hiermee luistert u de GP live met het commentaar van Olav Mol. Het mooie van deze app is dat hij is aangepast om het commentaar te kunnen synchroniseren met het beeld. Dus als u voor DAZN moet kiezen omdat u geen NL bank heeft, krijgt u op deze manier toch Nederlands commentaar bij het beeld, of als u het commentaar op Viaplay niks vind en liever naar het vertrouwde commentaar van Olav luistert is dit de oplossing. 

OVERZICHT VAN STREAMINGSDIENSTEN

Nog even alles overzichtelijk naast elkaar:

F1 PRO TV

Officiële F1 APP

7,99/maand
 • F1, F2, F3 en Porsche Supercup
 • Ook onboards en timing
 • Nu ook NL commentaar
 • Lastige registratie vanuit Spanje

VIAPLAY NL

Nederlandse APP

9,99/maand
 • NL Commentaar
 • 4 beschikbare kanalen
 • Ook toegang tot films en series
 • Alleen met NL bankrekening

DAZN ES

Spaanse APP

9,99/maand
 • Via Spaanse bankrekening
 • Ook MotoGP, voetbal, boxen, etc
 • App vaak beschikbaar op SmartTV
 • Geen NL commentaar

Grand Prix Radio

Dé radioapp voor F1

GRATIS
 • Gratis te gebruiken!
 • Commentaar van Olav Mol
 • Synchroniseren met uitzending
 • Alleen radio, dus geen beeld
Bedankt voor de informatie, maar wat nu?

Klik op de logo´s hier onder voor de app naar keuze en er opent een nieuwe pagina waar u zich kunt registeren of voor extra informatie.

Komt u er niet uit met het instellen van de apps? 
Neem contact met ons op om een afspraak te maken en wij helpen u verder.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via het formulier hier onder en we zullen u zo snel mogelijk beantwoorden.

Hiermee accepteert u dat wij uw gegevens verwerken en bewaren. Voor meer informatie; leest u de voorwaarden.